Modellen

Overzicht

Fiat Doblò

Benzine - Diesel - CNG/Benzine
95 - 120 pk / 70 - 88 kW
v.a. 4,1 (l/100km)
2
Euro 6
Handgeschakeld

Details

Voertuig beschrijving

 

Een betere manier om meer werk te verzetten

De Doblò draagt met trots het embleem van Fiat Professional: het onderscheidingsteken waarmee hij  laat zien dat hij  is gebouwd voor professionals zoals u.

Een werkomgeving die uitblinkt in functionaliteit en comfort, het design van een personenauto, hoge prestaties en een maximale productiviteit dankzij lage bedrijfskosten: de Doblò maakt uw werk niet alleen makkelijker, maar ook winstgevender. Met zijn uitgebreide en veelzijdige aanbod biedt de Doblò een pasklaar antwoord op al uw eisen of behoeften, waardoor u meer werk op een dag kunt verzetten en ’s avond toch uitgeruster thuiskomt. Maak de optelsom en ontdek hoe de Doblò ook úw bedrijf vooruit kan helpen.

Meer functionaliteit meer mogelijkheden

Een prettige werkomgeving zorgt voor een hogere productiviteit. In de cabine van de Doblò gaat functionaliteit daarom hand in hand met stijl en comfort. Zo zorgt de voortreffelijke geluidsisolatie voor een ongekende rust en is het gebruiksgemak verhoogd met tal van praktische opbergvakken en de nieuwste technologie op het gebied van communicatie en navigatie. En met zijn grote, regelmatig gevormde en gemakkelijk toegankelijke laadruimte staat de Doblò cargo al jarenlang aan de top op het gebied van ergonomie en laadcapaciteit.

Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Exterieur

Stijlvol en functioneel design

Meer functionaliteit meer productiviteit.

De eigentijdse vormgeving van het front van de Doblò Cargo oogt niet alleen stijlvol, maar is ook uiterst functioneel. Zo zijn de motorkap en voorbumper aerodynamisch geoptimaliseerd om het brandstofverbruik te beperken, zelfs bij lage snelheden.
De Doblò Cargo behoort tot de top van zijn klasse als het gaat om prestaties en ergonomie. Dat bewijst hij onder andere met de royale, regelmatig gevormde laadruimte, de buitengewoon praktische deurhandgrepen (zowel de verticale grepen aan de buitenzijde als de ‘pullcup’-grepen aan de binnenzijde), de tot 180 graden te openen achterdeuren en de brede zijschuifdeur die het mogelijk maakt om ook in krappe ruimtes te laden en lossen.
De lage laaddrempel, het laadvolume tot 5,4 m3 en de laadlengte tot 2,17 m maken hem voor nagenoeg elke toepassing geschikt. En met een nuttig laadvermogen dat varieert van 750 tot 1005 kg biedt hij de grootste laadcapaciteit in zijn klasse.

 

Zijschuifdeur
Dankzij de brede opening maakt de zijschuifdeur ook in krappe ruimtes de laadruimte goed toegankelijk.

Ergonomische handgrepen
De stevige deurhandgrepen van de Doblò Cargo onderscheiden zich door hun goede ergonomie: de bediening van de 'pullcup'-handgrepen aan de binnenzijde vergt nauwelijks enige inspanning, terwijl de buitenste handgrepen een goede verticale grip bieden voor gemakkelijk openen en sluiten.

Achterdeuren
De achterdeuren zijn tot 180 graden te openen, wat in sommige situaties het laden en lossen aanzienlijk kan vergemakkelijken.

Aan de top van zijn klasse
Met zijn lage laaddrempel, laadvolume tot 5,4 m3, laadvermogen tot een ton en laadlengte tot 2,17 m staat de Doblò Cargo aan de top van zijn klasse wat betreft transportcapaciteit.

Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Interieur

Meer stijl

De frisse stijl van de Doblò Cargo beperkt zich niet tot de buitenkant. Ook het interieur is helemaal van deze tijd met een overzichtelijk, reflectievrij instrumentenpaneel, perfect in de hand liggend stuurwiel, grote luchtroosters en moderne bekledingsstoffen. Er is veel aandacht besteed aan de ergonomie: zo blinkt het dashboard uit door zijn intuïtieve bediening en zijn er volop mogelijkheden voor het opbergen van alles wat u onderweg onder handbereik wilt houden.

Meer functionaliteit meer comfort

De cabine van de Doblò Cargo is gericht op het bieden van een aangenaam werkklimaat voor de bestuurder en bijrijder(s). Dankzij het functionele, maar ook stijlvolle design onderscheidt het interieur zich door overzichtelijkheid en praktisch gebruiksgemak. Alle bedieningselementen bevinden zich direct binnen handbereik en het dashboard bevat verschillende handige opbergruimtes, waaronder een groot vak met veergedempte opening dat plaats biedt aan een 10-inch tablet. Ook de portierpanelen zijn voorzien van ruime vakken waarin van alles past. Veel aandacht is besteed aan het terugdringen van storende geluiden. Met gerichte geluiddempende maatregelen is het geluidsniveau in de cabine met 3 decibel verlaagd, wat lange werkdagen achter het stuur een stuk minder vermoeiend maakt.


Cabine
Met een overzichtelijk, reflectievrij instrumentenpaneel, perfect in de hand liggend stuurwiel en grote luchtroosters onderscheidt ook de bestuurdersplaats zich door een eersteklas ergonomie. De direct onder handbereik geplaatste bedieningselementen staan garant voor een intuïtieve bediening.

Instrumentenpaneel
Het overzichtelijke instrumentenpaneel met duidelijk afleesbare klokken en displays verschaft de bestuurder in één oogopslag alle informatie die hij nodig heeft.

Opbergruimtes
Het open vak met antislipmat op het dashboard is ideaal voor kleine voorwerpen die onder handbereik moeten blijven. De opbergvakken in de portierpanelen bieden plaats aan zowel een 1,5-literfles als twee halveliter-flessen plus een A4-blocnote.

Geluidsisolatie
Veel aandacht is besteed aan het terugdringen van storende rijgeluiden, waardoor het geluidsniveau in de cabine aanzienlijk is verlaagd.

 

Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Motoren

Meer prestaties - meer rijplezier

Het uitgebreide motorenaanbod voor de Doblò Cargo biedt een passende motor voor elk bedrijf. De prestaties en het brandstofverbruik zijn voor elke krachtbron geoptimaliseerd op basis van het beoogd gebruiksdoel om de bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden.

Zijn geavanceerde bi-link-wielophanging, efficiënte versnellingsbak en brede motorenaanbod maken de Doblò Cargo toonaangevend in zijn klasse op het gebied van prestaties en rijcomfort. Met een passende motor voor elke toepassing biedt hij zowel in de stad als over lange afstanden een prestatieniveau dat perfect aansluit op zijn beoogd gebruik, waarbij het brandstofverbruik en de overige bedrijfskosten tot een minimum beperkt blijven.

Zijn rijcomfort op personenautoniveau dankt de Doblò Cargo voor een belangrijk deel aan zijn geavanceerde bi-link-achterwielophanging. Dit systeem met onafhankelijk geveerde wielen kan dankzij zijn modulaire opbouw nauwkeurig op het gebruiksdoel van de auto worden afgestemd.
In combinatie met de Traction+ elektronische tractieregeling zorgt dit voor een voortreffelijke wegligging, ongeacht het gewicht en de verdeling van de lading.

Bi-Link-wielophanging, afgestemd op laadvermogen

  Standaardversies
 • • Optimale balans tussen gewicht en prestaties
 • • Specifiek afgestemd op een dynamisch rijgedrag

  Maxi en andere versies met verhoogd laadvermogen
 • • Maximale achterasbelasting
 • • Verstevigde langsarmen en aangepaste dwarsarmen
 • • Stabilisatorstangen + set-up gericht op veilige rijprestaties ongeacht de belading

  Combi-versies
 • • Maximaal comfort
 • • Voortreffelijke handling onder alle rijomstandigheden
 • • Stabilisatorstang + soepel afgestelde vering

Traction+ is een innovatief tractieregel- systeem dat zorgt dat de aandrijfkracht ook op slechte of gladde wegen behouden blijft. Wanneer een van de aangedreven wielen grip verliest en dreigt door te slippen, zorgt het systeem dat dit wiel wordt afgeremd en meer aandrijfkoppel wordt overgebracht naar het wiel dat de meeste grip heeft. Hierdoor blijft het voertuig beter bestuurbaar.

Meer prestaties - meer besparingen

Voor ondernemers die het milieu een warm hart toedragen, is de Natural Power-motor het ideale alternatief. Deze 1.4 T-Jet-motor van 120 pk/88 kW met dubbel brandstofsysteem voor aardgas en benzine is ontwikkeld om enerzijds kosten te besparen en de productiviteit te verhogen en anderzijds het milieu te ontzien. Dankzij het innovatieve multipointaardgasinjectiesysteem is het rijden op aardgas even prettig als het rijden op benzine, terwijl het maximum koppel van 206 Nm bij 3000 toeren garant staat voor een vlotte acceleratie, zelfs bij maximale belading.

 

Meer prestaties - Motorenaanbod

De 1.3-liter en 1.6-liter turbodieselmotoren van de Doblò onderscheiden zich door een zeer goede gasrespons en souplesse dankzij een verbeterd koppel bij lage toerentallen (ca. 40% meer bij de 1.3 MultiJet). De 1.3 MultiJet 16v 90 en 1.6 MultiJet 16v 105 zijn ook leverbaar in de zuinige en milieuvriendelijke EcoJet-uitvoering.

 

MOTOREN EURO 6

Vier MultiJet2-dieselmotoren

 • - 1.3 MultiJet2 80-95 pk/59-70 kW
 • - 1.6 MultiJet2 100-105 pk/73-77 kW
 • - 1.6 MultiJet2 95 pk/70 kW*
 • - 1.6 MultiJet2 120 pk/88 kW 

* Uitsluitend voor Combi-versie met M1-homologatie


Twee benzinemotoren

 • - 1.4 MPI 95 pk/70 kW
 • - 1.4 T-Jet 120 pk/88 kW

 

Eén bi-fuel-motor op aardgas en benzine

 • - 1.4 T-Jet Natural Power 120 pk/88 kW

 

Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Veiligheid

Ga elke dag zorgeloos op weg in de wetenschap dat u kunt vertrouwen op de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen van de Doblò.

Voor een optimale actieve veiligheid is de Doblò Cargo standaard uitgerust met geavanceerde elektronische voorzieningen, zoals een ABS-remsysteem met elektronische remkrachtverdeler (EBD) en ESC elektronische stabiliteitsregeling met automatische tractieregeling (ASR), hydraulische remassistentie (HBA) en Hill-Holder, een functie die het wegrij den tegen een helling op vergemakkelijkt.


Daarnaast beschikt hij standaard over TPMS, een systeem dat constant de bandenspanning bewaakt. De passieve veiligheid wordt in de eerste plaats gewaarborgd door zijn robuuste carrosserie met nauwkeurig geprogrammeerde kreukelzones. Een frontairbag in het stuur en een samendrukbare stuurkolom met kniebescherming zorgen voor aanvullende bescherming van de bestuurder in het geval van een frontale botsing.


Een brandpreventiesysteem (FPS), een als optie verkrijgbare frontairbag voor de bijrijder(s) en eveneens optionele zij airbags die zowel het hoofd als de borstkas van de inzittenden beschermen, completeren de veiligheidsuitrusting.

 

 • Bandenspanningbewakingssysteem (TPMS)
  Dit systeem bewaakt permanent de bandenspanning. Wanneer deze te laag wordt, verschijnt er een waarschuwing op het display in het instrumentenpaneel.

 • Elektronische stabiliteitsregeling (ESC)
  Dit systeem houdt het voertuig bestuurbaar in gevaarlijke situaties, zoals een plotselinge uitwijkmanoeuvre. Het bewaakt permanent een aantal kritische parameters, zoals zijdelingse acceleratie, rijsnelheid, grip en stuuruitslag. Wanneer uit berekeningen blijkt dat het voertuig een andere koers volgt dan bedoeld, grijpt het systeem in door het aandrijfkoppel te reduceren en de wielen afzonderlijk af te remmen, zodat de bestuurder het voertuig weer volledig onder controle kan krijgen.

 • Cruise control met snelheidsbegrenzer
  Cruise control zorgt voor handhaving van een ingestelde snelheid zonder het gaspedaal te hoeven bedienen.

 • Traction+
  Traction+ is een innovatief tractieregelsysteem dat zorgt dat de aandrijfkracht ook op slechte of gladde wegen behouden blijft. Wanneer een van de aangedreven wielen grip verliest en dreigt door te slippen, zorgt het systeem dat dit wiel wordt afgeremd en meer aandrijfkoppel wordt overgebracht naar het wiel dat de meeste grip heeft. Hierdoor blijft het voertuig beter bestuurbaar.
Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Veelzijdigheid

Modellen

De Doblò Cargo is het perfecte bedrijfsmiddel om uw onderneming te laten groeien en u plezier in uw werk te geven. Het modelaanbod is completer dan ooit: het aantal carrosserievarianten en mogelijke toepassingen is ontelbaar. Zo zijn er naast de gesloten bestelwagens met normaal of hoog dak ook Combi’s voor het gecombineerd vervoer van personen en goederen. Beide types zijn leverbaar in twee hoogte- en lengtevarianten. Als basis voor voertuigen met een maatwerkopbouw voor specifieke doeleinden, is er ook een chassisversie met cabine in twee wielbasisvarianten. Tot slot is er nog een compacte pick-up, de Doblò Work Up.

 

Doblò Cargo Gesloten bestelwagen
Veelzijdig, robuust en wendbaar: de gesloten bestelwagen met normaal dak en korte wielbasis is een ideale partner voor de meest uiteenlopende bedrijven. Hij is praktisch en functioneel, beschikt over een grote laadruimte en is gemakkelijk te laden en lossen. Zes sjorhaken op de vloer maken het mogelijk elke lading in een oogwenk veilig vast te zetten.

 

Doblò Cargo Maxi
Als ruimte belangrijk is voor uw bedrijf, is de Doblò Cargo Maxi voor u de ideale oplossing. Met 35 cm extra lengte biedt hij een ongekend laadvolume, terwijl de tot 180° te openen achterdeuren en laaddrempel van 55 cm zorgen voor een uiterst gemakkelijk toegang tot de laadruimte.

 

Doblò Cargo Hoog Dak
Speciaal voor ondernemers die een hoge, maar ook compacte en wendbare bestelwagen nodig hebben, is er de Doblò met hoog dak. Ten opzichte van de standaardversie heeft deze een laadruimte die 25 cm hoger en 0,6 m3 groter is, bij een gelijkblijvende ‘footprint’ van de auto.

 

Doblò Cargo XL
De Doblò Cargo XL combineert de lengte van de Maxi met de hoogte van de versie met hoog dak. Zijn verbazingwekkend grote laadruimte van 2170 mm lang, 1714 mm breed en 1550 mm hoog, maakt de XL perfect voor het vervoer van volumineuze goederen. Het nuttig laadvermogen is met 1005 kg onveranderd hoog.

 

Doblò Cargo Work Up
De Doblò Work Up is perfect voor dagelijkse inzet in drukke binnensteden en op andere plaatsen waar compactheid en wendbaarheid doorslaggevend zijn. Zijn bescheiden afmetingen combineert hij met een optimaal laadvermogen, zodat zelfs zware lasten moeiteloos in smalle straatjes kunnen worden afgeleverd. De cijfers spreken voor zich: ondanks zijn lengte van slechts 4,98 m biedt de Doblò Work Up een nuttig laadvermogen van een ton en een maximaal aanhangergewicht van 1450 kg. De laadbak, met een vloer van watervast hechthout, is maar liefst 2,3 m lang en 1,82 m breed. Het oppervlak van 4,2 m2 biedt plaats voor drie europallets of 33 fruitkratten.

 

Doblò Cargo Platformchassis met cabine
Als basis voor het aanbrengen van een maatwerkopbouw voor specifi eke toepassingen is de Doblò Cargo ook verkrijgbaar als platformchassis met cabine, zowel met korte als met lange wielbasis. Door een gespecialiseerde carrosseriebouwer kan deze Doblò Cargo bijvoorbeeld worden getransformeerd tot een koelwagen, pick-up, kipper of zelfs een kleine camper. Om het werk van de opbouwleveranciers te vergemakkelijken, is het platform al voorzien van montagepunten en elektrische aansluitingen.

 

Doblò Combi
Met vijf comfortabele zitplaatsen en een laadvermogen tot 453 kg is de Doblò Combi de ideale versie voor het gecombineerd vervoer van goederen en personen. Hij is leverbaar met korte wielbasis en in een Maxi- en XL-uitvoering.

 

Orginele Mopar®-accessoires
Imperialen, dakrails, allesdragers, speciale transportsystemen, een uitschuifbaar laadplateau voor de zijschuifdeur en een inklapbare laadklep aan de achterkant met een laadvermogen van 250 kg. Maar ook trekhaken of beschermwanden en beschermvloeren voor de laadruimte. Dit is slechts een greep uit het Mopar®-accessoireprogramma waarin u alles vindt om uw nieuwe Doblò Cargo tot in detail geschikt te maken voor wat u ermee wilt gaan doen.

Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Doblò Work-up

Ontdek de Doblò Work Up tot in detail

 

Bijrijdersbank
De optioneel leverbare bijrijdersbank biedt niet alleen een derde zitplaats, maar verhoogt ook het praktisch gebruiksgemak in de cabine: onder de zitting bevindt zich een groot opbergvak en de rugleuning van de middelste zitplaats kan worden neergeklapt om als tafeltje of werkblad te worden gebruikt.

Laadbak
De laadbak, met een vloer van watervast hechthout, is maar liefst 2,3 meter lang en 1,82 meter breed. Het oppervlak van 4,2 m2 biedt plaats voor drie europallets of 33 fruitkratten.

 

Sjorhaken
De Doblò Work Up combineert een hoog laadvermogen met bescheiden afmetingen, zodat zelfs zware lasten moeiteloos in smalle straatjes kunnen worden afgeleverd. Met sjorhaken op het palenrek en in de daarvoor bedoelde sleuven in de zijschotten kunnen ladingen tot 300 kg veilig worden vastgezet.

 

Ergonomische handgrepen
De stevige deurhandgrepen van de Doblò Work Up onderscheiden zich door hun goede ergonomie: de bediening van de 'pullcup'-handgrepen aan de binnenzijde vergt nauwelijks enige inspanning, terwijl de buitenste handgrepen een goede verticale grip bieden voor gemakkelijk openen en sluiten.

 

Aan de top van zijn klasse
Met een totale lengte van 4,98 m, een nuttig laadvermogen van 1000 kg en een maximum aanhangergewicht van 1450 kg staat de Doblò Work Up aan de top van zijn klasse wat betreft transportcapaciteit.

 

Opstaptrede aan de zijkant
De opstaptrede aan de zijkant, net achter de cabine, maakt het mogelijk vlot in en uit de laadbak te klimmen, bijvoorbeeld voor het vastsjorren van de lading.

 

Neerklapbare laadborden
De neerklapbare zijschotten van de laadbak hebben een hoogte van 368 mm. Met behulp van de verzonken vergrendelingshaken kunnen ze eenvoudig worden losgemaakt of vastgezet.

 

Uitklapbare opstaptreden
Ook aan de details is gedacht: aan de binnenzijde van de zijschotten bevinden zich uitklapbare opstaptreden die het mogelijk maken in de laadbak te klimmen wanneer de schotten zijn neergeklapt.

 

Opbergruimte onder laadbak
Onder de laadbak bevindt zich een afsluitbare opbergruimte met een diepte van 2 meter.

Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Fleet

Voor bedrijven met groeiplannen is één Doblò misschien niet genoeg. Speciaal voor die ondernemingen biedt Fiat Professional op maat gesneden oplossingen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bent u geïnteresseerd in dit bedrijfsvoertuig?

Overzicht

Fiat Doblò

Configureren
Configureer uw nieuwe Fiat Doblò
Testen
Bent u nog altijd onzeker? Test uw nieuwe Fiat Professional Doblò Cargo voordat u hem koopt.
Kopen
Heeft u uw bedrijfswagen gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.